Bli kjent med NRK

I denne oppgaven skal du gjøre deg kjent med Norsk Rikskringkastings historie og programtilbud innen radio og TV. NRK har en innholdsrik nettside med tekst-, lyd-og bildefiler. Lenken til nettstedet finner du nederst på denne siden.  

Oppgave

Gå inn på nrk.no

1. Orienter deg på hjemmesiden og naviger deg innom noen av oversiktene de har der. Hvordan syns du nettsiden fungerer? Hvordan er grensesnittet?

2. Til venstre på siden finner du en meny. Klikk deg inn på ”Om NRK” (langt nede på menyen) og les om ”NRKs historie.” Svar på disse spørsmålene:
a Hva er verdens eldste nålevende radioprogram?
b Når ble norsk rikskringkasting etablert? Hva betyr det at de fikk monopol?
c Hvilke medier lager NRK programmer til?
3. Velg deg en av tidsperiodene som er lenket opp i artikkelen. Hvilke begivenheter leste du om? Hva var viktig i den perioden?
4. Kanaler og kanalprofiler:
a Hvilke radiokanaler tilbyr NRK?
b Les litt om P1, P2 og P3. Hvilken profil har de forskjellige kanalene? Hvem henvender de seg til (målgruppe)?
5. Kanaler og kanalprofiler:
a Hvilke TV-kanaler tilbyr NRK?
b Les litt om NRK1, NRK2, NRK3 og NRK nett-TV. Hvilken profil har de forskjellige kanalene? Hvem henvender de seg til (målgruppe)?
 
6. NRK radio sammenlignet med andre stasjoner:
Gå inn på radionorge/fm (kommersiell allmennkringkaster)
a Sammenlign programoversikten for en dag med programoversikten for NRK P2 samme dag. Hvilken type programmer tilbyr de ulike kanalene? Hva er likhetene og forskjellene mellom de to kanalene?

b Lytt til åpningen av et selvvalgt program på begge kanalene. Beskriv formen og stilen på programmene slik du oppfatter det.

Nettressurser

NRK

http://nrk.no/

Cappelen Damm

Sist oppdatert: 03.09.2009

© Cappelen Damm AS